+358 40 137 7495 info@buustiaelamaan.fi

Tukiasunnot

Tukiasunto on itsenäisin asumisen muoto

Tukiasunto on Buusti ry:n vastuullisin ja itsenäisin asumismuoto esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille. Asiakas elää normaalia arkea eli vastaa itse esimerkiksi kaupassakäynnistä, ruoanlaitosta ja siivoamisesta. Henkilökunta käy katsomassa asukasta 1-3 kertaa viikossa ja auttaa tarpeen tullen. Asiakkaat tarvitsevat yksilöllistä tukea elämänhallintaan, joten asumisratkaisut suunnitellaan aina tapauskohtaisesti. Tukiasunto onkin turvallinen keino saada elämänhallinta kuntoon jokaisella sen osa-alueella.

Kysy lisätietoja tukiasunnosta

Miten tukiasuntoon pääsee?

Tukiasuntoon voi päästä kunnan, kaupungin tai hyvinvointialueen päätöksellä. Buustilta voi tiedustella vapaita paikkoja tai tutustumiskäyntejä yhteistyössä maksavan tahon kanssa.

Tukiasuntoon voi myös päästä asumisvalmennusyksikön kautta, kun asiakas on siinä tilanteessa, että itsenäisempään elämään siirtyminen on ajankohtaista.

Tukiasunto on etenkin nuorelle asukkaalle tai mielenterveyskuntoutujalle hyvä keino päästä elämässä eteenpäin ja oppia hyödyllisiä taitoja elämänhallintaan. Moni esimerkiksi opiskelee, hakee töitä tai on työkokeilussa.

Jokaiselle asiakkaalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma, jossa on listattu tavoitteet sekä välitavoitteet edistymiseen liittyen. Tukiasunto tarjoaa asiakkaalle kannustavan ympäristön ja välittävän tukiverkon, joiden avulla tavoitteisiin pyritään.

Tukiasuminen ja mielenterveys

Tukiasunto on monessa tapauksessa mielenterveyskuntoutujalle hyvä keino päästä kiinni itsenäiseen elämään. Henkilökunnan tuki ja ohjaus yhdistyvät itsenäisen elämänhallinnan opetteluun. Tämän ansiosta tukiasunnossa elävä ei jää yksin, vaan saa tukea myös asuessaan omillaan.

Tukiasunnossa mielenterveyskuntoutuja pääsee siis päättämään monista asioista itse, mutta asukas saa kuitenkin samaan aikaan tarvitsemansa tuen.

Tukiasunnot Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla

Tarjoamme tukiasuntoja Etelä-Pohjanmaan alueilla, pääasiassa Seinäjoella ja Alavudella. Buustilla on kymmeniä omia tukiasuntoja Seinäjoella, joten vapaita asuntoja voi tiedustella. Meihin voi olla yhteydessä, jos tukiasunnoille ilmenee tarvetta asiakaskunnassa. Tutustu Tukiasunnot-esitteeseen

Ota yhteyttä

Kellokorven tukiasunnot

 

Kellokorventie 8
63300 Alavus
040 357 1510

Vastaava ohjaaja
050 352 7761

kellokorpi@buustiaelamaan.fi

Kellokorven toiminnot:
  • Kuusi rivitalokaksiota, 35 m², oma sisäänkäynti ja terassi
  • Henkilökunta tekee säännölliset kotikäynnit
  • Räätälöityä yksilöllistä toimintaa, mm. opiskelu, työkokeilu/-harjoittelu

 

Louhen tukiasunnot

 

Louhenkatu 42
60120 Seinäjoki
040 137 7665

Vastaava ohjaaja
040 586 3004

Tukihenkilö
Mia Hietala-Tikka
050 471 6597

louhi@buustiaelamaan.fi

Louhen toiminnot:
  • Kuusi rivitalokaksiota + viereisen talon kahden hengen soluasunto
  • Kotikäynnit kerran viikossa tai tarvittaessa useammin + Louhen hlökunta
  • Yhteisöhoitoa; yhteisökokoukset, mahdollisuus yhteisövalmennukseen

 

Saunakujan tukiasunnot

 

Saunakuja 10
60320 Seinäjoki

Vastaava ohjaaja, Jonna Ulvinen
040 137 7668

Varavastaava, ohjaaja, Sara Tala
040 506 9844

Ohjaaja, Anne Palo
040 728 9085

saunakuja@buustiaelamaan.fi

Saunakujan toiminnot:
  • Viisi kerrostalokaksiota eri puolilla Seinäjokea
  • Tukiasuminen sisältää kotikäynnit ja ohjaajat ovat tukiasukkaiden saatavilla maanantaista torstaihin 7.30-16.00 sekä perjantaisin 07.30-14.15. Iltaisin ja viikonloppuisin puhelinpäivystys Louhen yövalvontayksikössä.
  • Tukiasuntoasukkaalla on mahdollisuus käydä töissä/työtoiminnassa, opiskella tai osallistua Saunakujan yhteisövalmennukseen.